Stap 1
Zorg dat je alle benodigdheden en ingrediënten klaar hebt staan voordat je begint.
Stap 2
Weeg de olie, bijenwas en shea boter af en voeg deze toe aan het bovenste deel van de au bain-marie pan. Zorg ervoor dat er water in het onderste deel zit; genoeg zodat de bodem van de bovenste pan in het water rust. In dit recept gebruiken we 50gr bijenwas, 120ml shea boter en 240 milliliter olie.
Stap 3
Verhit de ingrediënten op middelhoog vuur totdat alles volledig gesmolten en gemengd is. Roer af en toe. Dek de pan niet af tijdens het verwarmen; condensatie (water) kan jouw lippenbalsem negatief beïnvloeden.
Stap 4
Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur voordat je etherische oliën toevoegt. Etherische oliën zijn van nature zeer vluchtig en verdampen snel bij hoge temperaturen.
Stap 5
Terwijl het nog heet is, giet je voorzichtig het mengsel in jouw gekozen lippenbalsem bakjes. Als je er een hebt, vinden wij het het makkelijkst om het gesmolten mengsel eerst in een glazen maatbeker over te gieten (in delen indien nodig) en het van daaruit in kleine lippenbalsem bakjes te gieten. Verwarm de glazen maatbeker eerst 30 seconden in de magnetron om te voorkomen dat het mengsel te snel afkoelt of blijft plakken bij contact met het koele glas. Als het mengsel begint te harden voordat je klaar bent met gieten, zet het dan terug op het vuur om opnieuw te smelten.
Stap 6
Zodra de lippenbalsem volledig is afgekoeld en uitgehard, voeg je deksels of doppen en etiketten toe.
Je kunt nu genieten van heerlijk zachte, soepele, gehydrateerde lippen.